SZKOLENIA KULINARNE

Nasza firma prowadzi szkolenia oraz warsztaty kulinarne dla kadry z działów gastronomii w zakresie:

  • obsługi nowoczesnego sprzętu gastronomicznego,
  • nowoczesnych technik obróbki produktu,
  • poznania technik kulinarnych podkreślających wartość smakową produktu poprzez jego odpowiednią ekspozycję,
  • poznania lokalnego rynku oraz oferowanych przez niego produktów spożywczych,
  • poznania kalendarza sezonowości produktów aby ich wykorzystanie wiązało się z jak największym wartościami,
  • pracy z produktami nie przetworzonymi, od ekologicznych dostawców,
  • poznania nowoczesnych metod zarządzania produktem, tworzeniem menu i receptur oraz wyliczania rentowności działalności gastronomicznej,
  • kuchni bankietowej oraz systemu przygotowywania posiłków dla dużych grup,
  • kuchni restauracyjnej wraz z przygotowywaniem dań a’la cart
  • systemu HACCP, FIFO, oraz ogólnymi zasadami przechowywania i zamawiania produktów spożywczych dla kuchni i gastronomii

Koszty szkolenia ustalamy indywidualnie w zależności od ich zakresu. Całość szkolenia prowadzi szef kuchni Jacek Paraniak. Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszych usług.

Prowadzenie szkolenia

Kuchmistrz Jacek to człowiek z ogromnym doświadczeniem w dziedzinie gastronomii. Niezwykle miły, uprzejmy, otwarty na nowe wyzwania, potrafiący "zrobić coś z niczego". Posiada liczne certyfikaty i wyróżnienia. Należy do Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Specjalizuje się w kuchni regionalnej. W ostatnim czasie uruchomił, wyposażył i wdrożył min. dział rzeźni w Hotelu Arłamów, kuchnię w Hotelu Centrum Promocji Leśnictwa w Mucznym, kuchnię w Ośrodku wypoczynkowo - edukacyjnym Caritas w Nasicznym.

Pieczeń z nożami

Katering

Stół swojski